OEUFS BROUILLéS
AUX TRUFFES
Ingrédienten
6 eieren, 1 eigeel, 1 truffel van 100 gram, 1 deciliter
crème fraîche, boter, zout en peper
Bereiding
- Smeer de pan - of nog beter een aardewerken schaal
- goed in met boter.
- Vervolgens giet u de geklutste eieren en het
eigeel in deze pan of schaal.
Maak de truffel schoon en snij deze in dunne plakjes (maar niet
te dun)
- Breng de eieren op smaak met zout en peper en
voeg de plakjes truffel daaraan toe. En een beetje (walnoot) boter.
- Zet de pan of schaal nu in een bain-marie en
roer nu kalm maar zonder te stoppen in de ommelet met een houten
lepel.
- Wanneer de eieren een beetje dikker beginnen
te worden, haalt u ze uit de bain marie. U blijft doorgaan met roeren.
- Als ze iets zijn afgekoeld, kunt u pan of schaal
weer in de bain marie plaatsen en opnieuw beginnen met kalm te roeren.
Wanneer de ommelet klaar
is, (nooit te hard) haalt u de pan of schaal uit de bain marie voegt
beetje bij beetje de crême fraîch toe aan de
ommelet.
|
|